Temazepam

Wanneer je moeite hebt met slapen kan Temazepam een uitkomst bieden, maar het beste is om eerst een arts te raadplegen. Temazepam valt samen met andere kalmerings- en slaapmiddelen onder de benzodiazepinen. Het geneesmiddel maakt je slaperig en helpt je om beter in slaap te komen. Door de werkzame stof word je rustiger en worden angsten en spanningen verminderd. Dit komt tevens door de spierverslappende werking die het medicijn heeft. Hoe werkt dit medicijn en wat zijn de bijwerkingen? Lees verder als je meer over dit geneesmiddel wilt weten.

Wanneer wordt Temazepam voorgeschreven?

Dit geneesmiddel wordt voorgeschreven wanneer iemand ernstige slapeloosheidsklachten heeft. Daarnaast kan dit medicijn goed werken bij mensen die in een psychose verkeren. Iemand kan in een dergelijke toestand heel onrustig zijn. Na toediening van dit middel wordt iemand na ongeveer een kwartier tot halfuur rustiger. Temazepam wordt soms ook voorgeschreven bij mensen die ernstig ziek zijn, bijna komen te overlijden en wat meer rust nodig hebben in de laatste levensfase.

Hoe werken Benzodiazepinen?

Benzodiazepinen verminderen de overdracht van prikkels in het centrale zenuwstelsel. De spieren worden ontspannen, de ademhaling wordt vertraagd en de hartslag daalt. De snelheid van het medicijn en de werkingsduur zijn bij Benzodiazepinen verschillend. Kortdurende benzodiazepinen worden meestal voorgeschreven bij problemen met inslapen en algemene slaapproblemen. Langdurende benzodiazepinen werken goed bij spanningen en angstgevoelens. Temazepam heeft een middellang durende werking.

Werking en verkrijgbaarheid

De werking van Temazepam treedt snel in en kan een half uur voor het slapengaan ingenomen worden. De werking is rond de zes uur. Het is raadzam om Temazepam alleen te gebruiken wanneer je nog zes tot acht uur kunt slapen, anders heb je de volgende dag mogelijk moeite met wakker worden door een suf gevoel. Temazepam is op recept en online verkrijgbaar in tabletten en capsules van 10 en 20 milligram of in zetpil of klysmavorm. Als je dit geneesmiddel via het internet wilt bestellen, is het raadzaam om na te gaan of je met een betrouwbare leverancier werkt. Er zijn namelijk veel illegale medicijnen in omloop. Het best is te overleggen met jouw huisarts, deze kan je de best passende medicijnen geven voor jouw klachten.

Veel bijwerkingen

Vanaf de tachtiger jaren kwamen artsen erachter dat Benzodiazepinen eigenlijk veel meer bijwerkingen hadden. Ze werken verslavend en je hebt steeds meer van het geneesmiddel nodig om hetzelfde effect te creëren. Dit komt omdat je lichaam aan de werkzame stof gewend raakt. Door Temazepam te gebruiken kun jij je slaperig en suf gaan voelen. Je kunt rusteloos zijn en een verminderd reactievermogen hebben. Doordat de spieren verzwakt zijn kun je een slap gevoel krijgen. Hierdoor kun je wazig en/of dubbelzien, want het geneesmiddel verzwakt de oogspieren tijdelijk. Houd er rekening mee dat emoties, zowel negatieve als positieve, afgevlakt kunnen worden.

Gewenning

Dit medicijn is een tijdelijke oplossing. Na langer gebruik zal jouw lichaam aan dit geneesmiddel wennen en neemt het effect van het medicijn af. Ook bestaat de kans dat je bij langdurig gebruik afhankelijk en/of verslaafd aan het medicijn raakt. Gebruik Temazepam daarom niet langer dan vier weken achterelkaar en alleen wanneer het strikt noodzakelijk is. Het beste is om het af en toe te gebruiken. Gebruik je Temazepam langer dan twee weken? Dan kan het zo zijn dat je ontwenningsverschijnselen krijgt als je ineens stopt. Het in slaap komen en slapen kan weer moeizamer gaan en je lijkt het medicijn echt nodig te hebben.

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het gebruik van Temazepam is het goed rekening te houden met een aantal zaken. Wanneer je dit geneesmiddel samen met andere medicijnen gebruikt, kan er een wisselwerking optreden. Enerzijds kan het elkaars werking én de bijwerkingen versterken, anderzijds kan het zo zijn dat de werking van het medicijn afneemt. Als er een gele sticker op een van de verpakkingen staat, dan is middel niet in combinatie met bepaalde middelen te gebruiken. Vraag aan jouw huisarts hoe dit precies werkt en waar je op dient te letten.

Bij een overdosering kan iemand het bewustzijn verliezen en kan er levensgevaar ontstaan. Bij het gebruik van alcohol wordt tevens de werking van Temazepam versterkt, waardoor je nog suffer zult worden. Ook de bijwerkingen worden in combinatie met alcohol versterkt.

Alcohol

 

Temazepam kopen bij Benzokopen.com

Bij onze online apotheek kunt u gemakkelijk en snel verschillende soorten Temazepam kopen. Een benzo is een medicijn wat een rustgevende, ontspannende en eventueel een slapende werking heeft.