Wat voor medicijn is Flurazepam

Flurazepam is een medicijn dat valt onder de productgroep Benzodiazepines.

Het is een geneesmiddel dat wordt verkocht als medicatie bij slaapproblemen. De werking van Flurazepam bestaat eruit dat het spierontspannend werkt. Daarnaast werkt het medicijn kalmerend en het zorgt ervoor dat angstgevoelens verminderen. Je arts zal het je voorschrijven wanneer je last hebt van slapeloosheid en daardoor al een langere tijd niet voldoende slaapt en daardoor niet goed functioneert overdag. De oorzaak van slaapproblemen kan liggen in spanningen of zorgen. Daardoor krijgen je gedachten geen rust en ga je ’s nachts liggen malen in je slaap. Een andere oorzaak van slaapgebrek kan een lichamelijke reden zijn zoals pijn of jeuk.

Hoe werkt Flurazepam in je lichaam

Flurazepam heeft een rustgevende werking op je lichaam. Je wordt er suffig door; dit komt doordat het middel een spierontspannende en kalmerende werking heeft. Je gedachten krijgen minder gelegenheid om te malen; binnen 15 tot 30 minuten na de inname van Flurazepam zorgt het middel ervoor dat je in slaap valt en daarbij ook beter doorslaapt. Denk er goed aan dat het middel Flurazepam heel snel gaat werken. Het is zaak dat je geen bezigheden meer hebt wanneer je het middel inneemt, en dat je snel een comfortabele slaapplek – bij voorkeur je bed – kan bereiken. Het middel werkt zo’n 14 tot 16 uur. Denk eraan dat je ook echt de gelegenheid hebt om zolang achtereen te slapen.

Op welk moment neem je Flurazepam in

Een half uur voor het tijdstip waarop je gaat slapen neem je het middel Flurazepam in met een half glas water. Denk eraan dat inname met iets anders – een alcoholische drank bijvoorbeeld – de werking zal verminderen. Sterker nog; door Flurazepam nemen de uitwerkingen van alcohol toe. Je zal merken dat Flurazepam binnen een half uur na inname zijn volledige werk doet. Je zal vanaf dat moment slaperig worden. Wanneer je merkt dat de werking niet goed is, in de meeste gevallen zal dit zijn omdat je een verkeerde dosering gebruikt, dan doe je er het beste aan contact op te nemen met de arts die je het middel heeft voorgeschreven of met de apotheek die het middel aan je heeft verstrekt. Met name de gevolgen van overdosering kunnen heel ernstig zijn. Het kan gebeuren dat je in een coma raakt.

Welke doseringen Flurazepam zijn er

Het middel Flurazepam is er in twee doseringen; Flurazepam 15 mg en Flurazepam 30 mg. De lichtste dosering, Flurazepam 15 mg, zal worden voorgeschreven aan oudere patiënten, of aan patiënten die een verzwakte lever- of nierfunctie hebben. De reden hiervan is dat de lever en de nieren nodig zijn om het middel weer af te voeren uit je lichaam.
Het middel Flurazepam 30 mg, de hoogste dosering, wordt verstrekt aan volwassenen die een normale goede gezondheid hebben.

Flurazepam kopen

Het middel Flurazepam wordt doorgaans door een arts voorgeschreven. Het zal daarna worden verstrekt via de apotheek. Dit medicijn valt buiten je zorgverzekering, dus je zal het zelf moeten betalen. Wanneer je niet langs de huisarts wil gaan is het mogelijk om het middel Flurazepam te kopen via een internetapotheek. Let er dan wel op dat het een betrouwbaar adres is wat goed bekijkt of jij dit middel wel kan gebruiken. In andere gevallen richt je schade aan je gezondheid aan.

Gebruik onder controle van een arts

Een huisarts zal altijd in het begin controleren of het middel Flurazepam wel de juiste uitwerking heeft. Het is tenslotte erg belangrijk dat overdosering wordt voorkomen. Het zal namelijk zo zijn dat er een opstapeling in je bloed kan voorkomen bij een overdosering. Zo’n ophoping zal ervoor zorgen dat jij gezondheidsproblemen krijgt, en dat je een verslaving aan de werkzame stoffen in Flurazepam zal opbouwen. Door die verslaving zal het middel zijn werking verliezen omdat je lichaam niet meer goed kan functioneren wanneer het middel niet wordt ingenomen.

Waar is Flurazepam te koop

Flurazepam is dus te koop in de reguliere apotheek – op basis van recept – maar je kan ook Flurazepam 30 mg kopen in een internet-apotheek. In dat geval zal een dienstdoend arts online informatie aan jou vragen aan de hand waarvan zal worden besloten of Flurazepam voor jou het geschikte medicijn is om je slaapproblemen te verhelpen. Wanneer dat zo is zal de online arts jou een akkoord geven om Flurazepam 30 mg te kopen.