Zopiclon

Het slaapmiddel Zopiclon is te vinden in het nachtkastje van honderdduizenden Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek naar slapeloosheid. Naar schatting beleven 700.000 landgenoten regelmatig slapeloze nachten. Een slaapmiddel helpt hen om toch uit te rusten, zodat ze normaal functioneren in het dagelijks leven. Het is dan ook niet verrassend dat Zopiclon bijzonder populair is. Dit medicijn is zowel verkrijgbaar op recept als in de online apotheek.

Oorzaken van slapeloosheid
Het is erg vervelend om een hele nacht wakker te liggen. Waarschijnlijk heb je er zelf ook wel eens mee te maken gehad. Er is geen eenduidige oplossing voor slapeloosheid aan te wijzen. Stressvolle periodes op het werk en in het gezinsleven kunnen ervoor zorgen dat je ’s nachts teveel piekert en de slaap niet kunt vatten. Helaas zijn er ook personen die kampen met chronische slapeloosheid. Zij beleven onrustige periodes met weinig slaap. Helaas is het voor hen een aandoening die waarschijnlijk nooit meer helemaal over gaat. Andere oorzaken van slapeloosheid even op een rij:

– Psychische aandoeningen. Denk aan depressie, angsten en stress
– Lichamelijke aandoeningen, bijvoorbeeld allergieën of jeuk
– Slaapapneu
– Hormonale problemen
– De overgang
– Alcohol/drugs

Zopiclon
Gelukkig zijn er slaapmiddelen beschikbaar, waaronder Zopiclon. Deze is meestal verkrijgbaar in doosjes van 7.5 mg. Na het innemen van een pilletje val je binnen 30 minuten als een blok in slaap. Zopiclon is een effectief slaapmiddel omdat het bepaalde stoffen vrijgeeft in je hersenen. Je krijgt er een slaperig en suf gevoel van. Je ogen worden zwaar, en de spieren slap. Vervolgens slaap je minstens 7 uur als een blok.

Niet uitgeslapen wakker
Overigens betekent dit niet meteen dat je uitgeslapen wakker wordt. Het komt namelijk vaak voor dat je een dag na inname nog steeds een suf en slaperig gevoel ervaart. Zodoende raden artsen het af om kort na inname in de auto te stappen. Dit kan namelijk een gevaar vormen voor jezelf en andere weggebruikers. Bepaalde stoffen in Zopiclon verminderden namelijk je reactie- en oriëntatie vermogen. Daardoor vorm je een gevaar op de weg. Ook het verrichten van zware werkzaamheden, zoals klussen in de woning, kun je beter even laten.

Zopiclon bij de apotheek of online kopen
In een doosje Zopiclon zitten meestal 30 slaaptabletten. De meeste personen met slaapproblemen halen het medicijn bij de apotheek op voorschrift van de huisarts. Dit is de legale manier waarbij je zeker weet dat het slaapmiddel betrouwbaar is. Toch zijn er steeds meer mensen die hun medicijnen online kopen. De prijzen in online apotheken liggen namelijk een stuk lager. Bovendien is het erg gemakkelijk om vanuit je luie stoel Zopiclon te bestellen. Je hoeft immers niet meer door weer en wind naar de apotheek. Let er echter wel op dat je met betrouwbare medicijnen te maken hebt. Het gaat immers wel om je gezondheid. Betrouwbare online apotheken beschikken doorgaans over een Europees keurmerk.

Kans op valpartijen
Bijna elk medicijn brengt bijwerkingen met zich mee. Zopiclon is daar absoluut geen uitzondering op. Al eerder werd het verminderde coördinatie- en reactievermogen genoemd. Een dag na het slikken van dit medicijn ben je lang niet de oude. De kans op valpartijen neemt door slechte coördinatie bijvoorbeeld toe. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je lelijk terecht komt. Wees vooral aan het begin van de kuur dan ook voorzichtig met lopen en andere activiteiten. Wees je er ook van bewust dat je concentratievermogen op het werk en op school veel minder is.

Andere bijwerkingen
Bijwerkingen van Zopiclon uiten zich ook op andere manieren. Sommige symptomen komen daarbij vaker voor dan andere. Je hoeft dus niet altijd last te krijgen van bepaalde bijwerkingen, zoals een droge mond. Ook kun je last krijgen van geheugenproblemen. Dit kan een belemmering vormen in het dagelijks leven. Het is bijvoorbeeld lastiger om te werken om te studeren. Je hoeft je hier echter weinig zorgen om te maken. Geheugenproblemen treden vaak op omdat je nog moet wennen aan het medicijn. Op een gegeven moment verdwijnen dergelijke bijwerkingen vanzelf.

Verslavend slaapmiddel
Hoewel de bijwerkingen van Zopiclon op een gegeven moment afnemen, is het absoluut niet de bedoeling dat je dit medicijn te vaak slikt. Het gevaar is namelijk dat je lichaam er te afhankelijk van raakt. Slaapmiddelen staan bekend om hun verslavende werking. Je lichaam heeft steeds meer milligram nodig om hetzelfde effect te ervaren. Het probleem is echter dat je op een gegeven moment niet meer zonder kunt. Wanneer je wel stopt kun je ontwenningsverschijnselen krijgen, zoals trillen, koorts en zweten.

Een keer per drie dagen
Je kunt verslaving voorkomen door Zopiclon slechts een keer per drie dagen te gebruiken. Huisartsen raden dit meestal ook aan. Zopiclon heeft dan ook het meeste effect wanneer je de bijsluiter goed doorleest, deze altijd opvolgt en het slaapmiddel af en toe ook laat staan.